Hypnotherapie

Hypnotherapie is een behandelmethode bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten. De therapie is altijd gericht op bewustwording van ervaringen die verdrongen of niet goed verwerkt zijn en waar je in het dagelijks leven (onbewust) last van hebt. Het kennen van de oorzaak zorgt voor inzicht in het probleem. De therapie zorgt voor verwerking, persoonlijke groei en heeft verandering van gedachten- en gedragspatronen tot gevolg.

Hypnose is een ontspannen gevoel dat ontstaat wanneer je je aandacht op één ding richt. Je bent vaker onder hypnose dan je denkt, bijvoorbeeld als je aan het dagdromen bent, of als je opgaat in een boek, een film of muziek.Zo’n ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd.

Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van deze alledaagse trance. Het is een staat van bewustzijn waarbij prikkels van buiten af minder voelbaar zijn. Je bent zo geconcentreerd dat je je omgeving vergeet.  Door deze verandering van het bewustzijn, kan de kracht en wijsheid van het onderbewuste benut worden.